maanantai 9. toukokuuta 2011

Viides Maailman Cupin avauksessa

Bueno! Aloitus kisakaudelle siis. Maailman Cupissa Puolan Poznanissa sijoituin päämatkallani yksikön 500 metrillä viidenneksi. Sijoitus on hyvä, edellisen kerran aloitin kv-kisakauden noilla sijaluvuilla neljä vuotta sitten. Aikaero kärkeen jäi niukaksi, pronssi noin 0,7sek päähän.

Sijoitusta oleellisempaa nyt kesän ensimmäisessä kisassa on suoritus ja siinä oli 500metrillä jo monta onnistunutta elementtiä. Tämän Poznanista alkaneen neljän viikon kisarupeaman sisällä on kaikkiaan kolme MC-osakilpailua ja ideana toukokuun treeni- ja kisasuunnitelmassani on startti startilta, kisa kisalta mennä eteenpäin kisavauhdissa, niin teknisesti taktisesti kuin fyysisestikin. No, kun on olemassa idea, sitä sitten vaan toteutetaan ;) Eli tekemisen kautta tuloksia. Poznanissa 500 metrin lähdöissä välierä oli alkuerää onnistuneempi ja finaali näiden kisojen onnistunein veto.

Lähdössä starttiin, joukkueenjohtaja Panu Kanniainen avustaa.

Välierä on niin cupeissa kuin tulevissa EM- ja MM-kisoissa tietyllä tapaa ratkaiseva veto: välierässä on oltava siinä joukossa joka etenee A-finaaliin. A-finaalissa ratkaistaan mitalit, ja tämän kesän MM-kisoissa myös olympiapaikat. Pidän välieräpaineesta, paine tulee omista odotuksista. Finaalissa kilpailu alkaa uudestaan, siltä minusta tuntuu, ja tuntui nytkin. Paine on puristunut tahdoksi. Tai jotain sellaista, mutta erilaista se on, jo finaaliverryttelyssäkin.

Finaalin jälkeen. Hyvän kisan lisäksi kolme kerrosta Crafteja lämmitti mieltä ja kroppaa Puolan kirpeässä kevätkelissä.

Tänään maanantaina oli lepopäivä ja huomenna alkaa arki, treeni-triangeliin paluu. Poznan melottuna on hyvä halu jatkaa idean toteuttamista. 200 metriä sujui Poznanissa välierässä melko hyvin, putosin niukasti finaalista, ja B-finaalissa alisuoritin, takki oli tyhjän oloinen ja sijoitukseksi jäi viides. Kahdensadan osalta kilpaileminen on parasta harjoitusta ja kisakisalta oikeanlainen ajatus ja rutistus, turnauskestävyys löytyvät.

Anne

Eurosport lähetti Live-seurantaa ja ICF:n (Kansainvälinen Kanoottiliitto) julkaisee taltioinnit nettisivuillaan keskiviikkona. Laitan linkin heti kun ne sinne pompsahtavat.

Seuraavan linkin takaa Urheiluruudun pätkä lauantailta (melontaosuus alkaa kohdasta 15min 15sek) http://areena.yle.fi/video/1304793473531